Device

Herken je dit?

  • De laatste tijd maak je je nogal zorgen over jezelf. Je merkt allerlei vage klachten en ondanks dat het je best aardig lukt door te gaan, vraag je je wel af hoe het nu écht met je gaat…
  • De energie die je voorheen voelde, lijkt ver te zoeken. Het lijkt wel alsof jouw batterij slechter oplaadt dan jouw telefoon. Dat kan niet de bedoeling zijn toch?
  • Werkelijk geen idee heb je wat je het beste kan doen om weer lekker in je vel te komen. Om je heen merkt je gezin dat je niet helemaal jezelf bent. Ook op het werk gaat het minder makkelijk en heb je soms moeite het einde van de dag te halen. Wat moet je nu toch doen?

Hoe zou het voor je zijn als?

  • Jij je géén zorgen meer hoeft te maken over jouw klachten, want het is helemaal helder voor je hoe je ervoor staat én wat je kunt doen om jouw klachten te verminderen.
  • Je in de ochtend weer met energie opstaat. Kom maar op met deze dag!
  • Jij de balans tussen werk & privé hervindt, waardoor je zowel op je werk en daarna nog thuis fluitend de dag door komt.

Dat is mogelijk met de Energie Check-Up. Deze bestaat uit:

  • CSR Vragenlijst stressklachten – een uitgebreide online vragenlijst die zicht geeft op de mate van jouw stressklachten en de stressbronnen op het werk
  • Twee sessies van één uur. We doen een uitgebreide intake, bespreken de resultaten van de vitaliteismeting, gecombineerd met psycho-educatie en je krijgt adviezen afgestemd op jouw situatie
  • Psycho-fysiologische meting bij een biofeedbacktherapeut (in Eindhoven of Roosendaal). Hierbij meten we je lichamelijke stressreacties op mentale inspanning, je herstelvermogen en de mate van stress en ontspanning. De resultaten worden direct met je besproken en de meting maakt direct duidelijk of er sprake is van lichamelijke ontregelingen en de ernst daarvan.
  • Rapport en advies voor eventueel vervolg – na afloop ontvang je via een beveiligde omgeving de Energie Check-Up rapportage met daarin de bevindingen van de vitaleitsmeting en van onze gesprekken. Dit verslag is ook te gebruiken in gesprek met jouw werkgever en/of bedrijfsarts.

Na de Energie Check-Up weet je:

  • Hoe jij er écht voor staat en heb je praktische handvatten om weer lekker in je vel te komen. Tijd om gedag te zeggen tegen die stressklachten!
  • Wat je moet doen (of laten) om jouw energie weer op peil te krijgen.
  • Welke stappen jij kunt zetten om weer met plezier de dag te beleven. Werk en privé zijn op een voor jou goede manier in balans.

De investering voor de Energie Check-Up is € 749,- (excl. BTW).

Ja, ik wil een Energie Check-Up

Veelgestelde vragen

Kan ik de Energie Check-Up vergoed krijgen?

Vanuit je zorgverzekering is het niet mogelijk dit traject vergoed te krijgen. Wél is mijn ervaring dat het overgrote deel van de werkgevers bereid is de Energie Check-Up te vergoeden. Jouw werkgever is er namelijk ook bij gebaat als jij niet uitvalt door stressklachten of dat je goed en duurzaam herstelt van de klachten. Hiervoor zijn vaak (persoonlijke ontwikkel)budgetten beschikbaar. Bespreek dit daarom met je manager of HR. Zij kunnen je hier zeker meer over vertellen. Ook al betaalt jouw werkgever de Energie Check-Up, de inhoud van de gesprekken blijft uiteraard tussen ons.

Hoe snel kan ik starten met de Energie Check-Up?

Na de betaling hebben we op werkdagen binnen 24 uur contact om de sessies voor de Energie Check-Up in te plannen. Deze Check-Up start altijd binnen twee weken.

Kan de Energie Check-Up ook zonder psycho-fysiologische meting?

Dat is mogelijk. In dat geval wordt de investering € 499,- excl. BTW.

Is het mogelijk om als werkgever betrokken te worden bij de Energie Check-Up?

Bij de Energie Check-Up hoort een rapportage met daarin de bevindingen, conclusies en een prognose. Het is aan de medewerker of deze de rapportage en/of hetgeen tijdens de sessies besproken wordt met de werkgever wil delen. De rapportage is (medisch) geheim, net als op de inhoudelijke gesprekken tussen coach en medewerker geheimhouding zit. De rapportage kan (op verzoek) beveiligd verstuurd worden naar de bedrijfsarts. Goed contact en samenwerking tussen medewerker en werkgever draagt bij aan voorkomen van uitval óf verkorten van de verzuimperiode. Het is daarom zeker aan te raden als werknemer en werkgever samen te kijken hoe de werkomstandigheden verbeterd kunnen worden of wat de medewerker bijvoorbeeld nog mag leren om stressbestendiger te worden.

Kan na de Energie Check-Up verdere begeleiding ingezet worden ter preventie van uitval of om de medewerker duurzaam te helpen herstellen?

Na de Energie Check-Up zal een advies volgen, waarbij het afhankelijk is van de resultaten en mate van stressklachten welk traject geadviseerd wordt. Soms is de Energie Check-Up met praktische tips al voldoende. In andere gevallen wordt een mini-traject of een uitgebreider traject ‘Grip op stress’ geadviseerd. Het is altijd aan medewerker en/of werkgever om te besluiten of hier gebruik van gemaakt wordt.

Wat als ik de Energie Check-Up zelf betaal en niet mijn werkgever?

Indien jij zelf de investering van de Energie Check-Up op je neemt, hanteer ik een kortingstarief. Neem hiervoor contact met mij op.